Skip to content

Dégustation de vins biologique

[vc_row top_margin=”none”][vc_column top_margin=”none” width=”1/1″][vc_single_image image=”1516″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_empty_space height=”32px”][/vc_column][/vc_row][vc_row top_margin=”none”][vc_column top_margin=”none” width=”1/2″][vc_column_text css_animation=””]

Een logische keuze voor natuurlijke terroirwijnen

In 1984 behaalde Johan Van De Winkel, samen met zijn echtgenote, het diploma wijnkunde en likeurstokerij aan de voedingsschool Elishout in Anderlecht. Al van bij het begin bezochten beiden tijdens hun vakanties wijndomeinen, en ze waren al snel aangetrokken tot wijnen met weinig of geen toegevoegd sulfiet. Toen er in België nog geen sprake was van natuurlijke wijnen, deden Johan en zijn vrouw al hun eerste ontdekkingen.

Vandaag zijn de natuurlijke wijnen helemaal ingeburgerd, en door zijn jarenlange ervaring heeft Johan geleerd de “modieuze” natuurlijke wijnen van de authentieke te onderscheiden. Hij kiest voor die wijnbouwers die echt natuurlijk werken, en tegelijk de expressie van hun terroir naar een hoger en complexer niveau tillen.

Voor Johan is het logisch dat wijnen zonder chemische middelen en zonder kunstmatige manipulatie worden gemaakt, ze worden er lekkerder en gezonder door. Vandaar de naam voor zijn invoerzaak: oenoLogic.

Johan Van De Winkel geeft ook regelmatig voordrachten voor wijnclubs, bedrijven en scholen om hen de echte natuurlijke wijnen te leren kennen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_empty_space height=”22px”][vc_single_image image=”1524″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][vc_column top_margin=”none” width=”1/2″][vc_column_text]

Un choix logique pour des vins naturels du terroir

Johan Van De Winkel et son épouse ont obtenu leurs diplômes d’œnologie et de distillerie en 1984 à l’école ‘Elishout’ à Anderlecht. Depuis le début, ils visitent des vignobles avec une attirance particulière pour les vins sans sulfites ajoutés. Au temps où les vins naturels n’existaient pas encore, ils faisaient déjà des découvertes surprenantes.

Aujourd’hui où les vins naturels trouvent de plus en plus leur place parmi les vins classique, Johan profite de son expérience pour choisir une sélection de vins naturels avec une réelle authenticité. Il choisit particulièrement les vins fabriqués de façon artisanale avec une mise en avant du terroir.

Pour Johan, il est important et logique que les vins soient fabriqués sans ajout chimique et sans manipulation artificielle : Les vins sont plus savoureux et plus sains. De là lui est venu le nom : oenoLogic.

Johan Van De Winkel est régulièrement sollicité par des clubs de vins, écoles et autres pour donner des conférences liées au vins biologiques.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][vc_separator color=”grey” align=”align_center”][vc_empty_space height=”22px”][vc_single_image image=”1526″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]